Wednesday, April 3, 2013

Writer.

Salam kepada semua readers. Ok, hari nie aku nak story bout kerja part time...If korang ada baca entry sebelum nie...aku ada mention yang aku dha pun jadi fashion writer untuk Bandwidth magazine...And alhamdulillah aku dha keja sana selama 3 bulan.

Aku still ingat aku ada sembang dengan member aku sal keja nie...and ntah cemana dalam perbualan kami tue terinclude plak bout filem "The Confession Of a Shopaholic"...Kuz member aku kata better aku guna nickname macam dalam movie tue...kan minah tue guna nama "girl in a green scarf" untuk column fashion dia...tapi just tukar jak jadi "Bear in a green scarf" boleh?


BANDWIDTH ISSUE 44

Well setakat nie oklah kerja sana...kuz aku ndak perlu pi opis...just keja di umah and email article aku...senang kan?cuma agak stress sikit la...lebih-lebih lagi benda ni agak restricted skit kuz bukan bleh suka-suka nak decide article apa aku nak submit...silap-silap leh kena saman!!

So, kalau korang interested mau baca apa yang aku tulis untuk magazine tue tiap-tiap bulan..korang leh follow via Bandwidth facebook page ok?

Friday, March 22, 2013

Mentality Yang Bongok.

Salam semua readers, hari nie aku mau story sikit bout something yang related la dengan tajuk diatas.. And yes, its about mentality. Ok di jadikan cerita, masa awal bulan March macam tue aku ada ada terlibat dengan satu event ni di sekitar KK... So, masa di event tue aku terserempak la dengan bekas workmate aku dulu. Macam biasalah, masa terserempak tue ndak kan mau buat bodoh jak kan... Of course la bertegur sapa and tanya khabar bagai.

And then dia tanyalah apa aku buat sekarang..yada yada yada....sooo dengan jujur and ihlas aku jawap aku sambung study ambil Diploma In Fashion Design di Sabah Institute Of Arts.. So, dari riak wajah dia tue aku dapat agak la apa dia fikir...but aku buat bodoh jak.

So after a week, member aku ada cerita sal budak yang aku jumpa di event tue....dia story lah yang budak tu ada cakap something yang kurang sedap la didengar....and member aku cerita, budak tue cakap "Kenapa dengan si Aizat tu?macam PONDAN ambik fashion..

And yes!!masa aku dengar member aku cerita tue...berderau darah aku....nasib la dah lepas...kalau depan-depan budak tue cakap macam tu dengan aku....mau ndaknya dapat penumbuk free di muka dia...kurang ajar kan?
"Hamboi....hanjeng sangat mulut kau kan?"

So back to the main point, kenapa even zaman dah maju macam nie...masi lagi ada orang yang mentality dia macam sampah?hey come onla....sekarang nie siapa-siapa jak bleh jadi doktor jadi menteri jadi nurse x kesah la samada ko laki or perempuan.kenapa mesti judge orang yang ambik fashion.....oh sure dia pondan?

kepada anda-anda di luar sana...jangan la pandang rendah and judge orang disebabkan profession yang diorang pilih. Kuz terima la hakikat bahawa profession yang orang sangka layak untuk golongan wanita sahaja seperti fashion, memasak or even nurse sekarang ni kebanyakkan nya di dominasi oleh golongon lelaki and ndak semuanya tue adalah golongan pondan. And jangan hengat profession yang sesuai untuk lelaki macam doktor, engineer and menteri tiada yang "donut". kalau aku pondan sekali pun, kau tiada hak mau judge aku...kuz apa aku buat bukan satu benda yang salah!

So, akhir kata....jangan la nak kutuk orang pondan ka apa....nanti satu hari kau ada anak...jan terkejut kalau dia jadi "donut"...bukan apa..kerana mulut badan binasa...padan kena hukum karma....fuhhh!!



P/S: Nak judge aku sebab ambik fashion...tak sedar diri dia tue kerja sebagai penari kebudayaan..oppps~


Monday, March 11, 2013

Lama.



Yes...saya dah lama tidak update blog tercinta nie.Bukan apa aku sekarang dah semakin busy dengan kehidupan aku sebagai remaja..remaja ka masalahnya?hahahaha...well serakang nie aku dah masuk semsester 4..And assignment makin mencabar dan untuk final banyak yang aku kena buat...baru-baru nie pun aku baru ada buat fashion show untuk Sabah Institute Of Art Chinese New Year event.Which, aku akan story nanti after dapat pic2 awesome dr event tu k.

Next,aku dah kerja freelancer fashion writer di bandwidth...aku sendiri pun macam tidak percaya aku boleh jadi writer...mau tau napa?first, aku bukanlah seorang yang pandai menulis...I mean menulis article yang boleh buat orang interested nak baca.Second, bandwidth nie local magazine dr sabah..and penulisan dia fully in english....ok, secara jujur english aku tak bagus k...Grammar masi beterabur..but still, itu bukan alasan la...kuz untuk kebaikan aku jugak kan..bleh improve english aku...part of learning la orang puteh cakap..tehee!! 

Lastly,aku sekarang merupakan president student council di college aku...seriously, aku x kepingin pun jawatan tue...kuz based on pengalaman lepas...masa tu aku just secretary ja...banyak kerja yang kena buat...But nak buat macam mana...dah kena pilih kan...maybe sebab orang nampak potential aku untuk memimpin....so yeah..alhamdulillah jugak.

So..aku rasa sampai sini jak la dulu....kuz nak tulis panjang lebar pun...bukan ada orang baca kan...tehee!!soo see ya later...just keep on following and insyallah aku akan update lagi...bye and salam!!.

Monday, October 29, 2012

Creative Night Fashion Competition




 Salam to all my readers...Finally the Halloween Night a.k.a Creative Night Fashion Competition was ended last night. Seriously i'am soooo freakin tired right now but at the same time i'am really happy kuz i'am the winner for the best designer last night....Gosh i did not expecting that coming...But still i'am very proud of what have i done and i'am going to do my best in the future....Teheee!


Me with my awesome models Wenna and Joey


Me with the fashion department family




Tuesday, October 23, 2012

Halloween Costume: Sewing Time.

Now im busy preparing for the halloween fashion show in my college....Gosh!!like seriously...im having a rough time right now...hope i manage to complete all the costume..if not i'll end up sending my model on the runway NAKED!!...so yeah...work more sleep less i guess..sigh~

One dress done..one more to go

My workplace....please, dont judge~



Monday, October 8, 2012

I'am Happy.

Omaigadddd...like seriously?????My all time fav designer non other than Christian Siriano just replied my twit...Damn!!!Seriously im having a moment right now..Even though its short and simple...But it means a lot to me...


I adore him since project runway...not only because of his talent but also his attitude.Thank god that he become more successful than before and im hoping that i can be like him one day...Just please pray for me.amin!!


Christian Siriano latest collections of Spring 2013